Kamp Nedir?(S.S.S)

KAMPÇILIK NEDİR? NASIL YAPILIR?
Kamp yapmak geniş bir terimdir. Ancak işin özünde kampçılık, kentsel yaşamın karmaşasından uzaklaşıp sınırlı bir süre için daha doğal bir ortama geçmenin yoludur. Eğlence amacıyla yapılan kamp 19. yüzyılın sonlarında başladı ve tüm dünyada en yaygın açık hava etkinliklerinden biri haline geldi.
 
KAMP İÇİN NELER GEREKLİDİR?

Kampa giderken alınacaklar, mevsime ve kamp alanına göre değişse de çadır olmazsa olmaz malzemeler arasında yer alır. Çadır seçimi, kampın yapılacağı mevsimin yanında çadırda kaç kişinin kalacağına, çadırın ağırlığına ve tente, havalandırma gibi özelliklerine göre değişir. Mevsime uygun uyku tulumu gece rahat bir uyku için oldukça önemli bir ayrıntıdır.

Ayrıca doğada bile konforundan ödün vermeyenler için kamp sandalyeleri kamp için gerekenler listesine eklenebilecek eşyalardandır. Yemek pişirme setlerinden oluşan kamp mutfağı ve ocak, kamp sırasında da lezzetli yemekler yemenin yanında içi ısıtan kahveler için de idealdir. El feneri ya da kafa lambası ise güvenli bir aktivite için önemli ekipmanlardandır.

Kamp Malzemesi Listesi Keyifli bir kamp için gerekli malzemeler
  • Çadır
  • Uyku tulumu ve mat
  • Farklı işlevlere sahip çakı
  • Sırt Çantası
  • Baton
  • Katlanabilir sandalye ve masa
  • El feneri veya kafa lambası
  • Pil
  • Su fitresi
  • Yağmurluk
  • Kamp mutfağı
  • Ocak
  • İlk yardım seti
  • Termos ve matara
  • Şapka
  • Pürmüz, çakmak

 

Yukarıdaki malzemelerden; çadır, uyku tulumu, mat, el feneri, ilkyardım seti ve kamp mutfağı kampa giderken alınması gerekenler arasında sayılsa da beklentiye göre bu liste içine farklı malzemeler de dahil edilebilir. İşlevsel kamp malzemeleri bakir doğanın içinde bile konforu vadederken kampçılık son zamanların en popüler outdoor sporları arasında yerini almıştır. Bazı malzemeler hayati öneme sahipken bazı malzemeler ise talebe ve beklentiye göre listeye eklenebilir.

Kamp Kurmak Ne Demek?
 
Kamp, teçhizat, ekipman ya da şehir hayatından uzaklaşıldığında gerekli eşyalar ile hayatta kalmaya elverişli olacak şekilde bir yerleşke kurmak olarak açıklanabilmektedir. Kamp yapmak kelimesi ise bu ekipmanları bir araya getirerek kurmayı ifade eder.
 
Kamp Kaç Gün Yapılır?
 
5-10 günlük kamp sürecinizde birkaç gün boyunca rahat bir şekilde kamp yapabilmek için dikkat etmeniz gereken en temel durumlar şunlardır. Konaklama: Kişi başına küçük bir çadır yeterlidir, eğer kalabalık bir grup varsa 2 veya daha fazla çadır da olabilir.
 
Kamp Yaparken Nasıl Giyinilmeli?
 Temel katman, termal giysiler gibi giyim eşyalarını, orta katman, gömlekler ve polar ceketler gibi giysileri ve dış katman, su geçirmez ceketler ve pantolonlar içerir. Bu kıyafet hilesi, kamp maceranızda sıcak, güvende ve rahat kalmanıza yardımcı olabilir.
 
Kamp Çeşitleri Nelerdir?
 
Ara Kamplar / Ünite Kampları: Oymak yada oba olarak yapılan kamplarda izcilerin liderlerini ve birbirlerini tanımaları, kaynaşmaları hedeflenir. En az bir gece iki gün, en çok on gün sürer. Kulüp kampları: İzcilerin, bir program doğrultusunda gerçekleştirdikleri kamplardır.
 

Kamp Alanında Hangi Aktiviteler Yapılır?

 

1. Çadır oyunları:

Kamp içinde normal hayatta unutulmaya yüz tutan oyunları yeniden canlandıra bilirisiniz. Çadırda enerjiyi artıran oyunlar arasında, masal anlatma, sessiz sinema, kâğıt oyunları ve daha birçok oyun yer almaktadır. Ayrıca oyunlar grup halinde oynanarak eğlence ve sohbet tavan yapacaktır.

 

2. Spor ve yürüyüşler yapmak:

Kamp alanında ister grup halinde ister bireysel olarak temiz havayı içinize çekerek sporunuzu yapabilirsiniz. Takımlar kurarak karşılıklı futbol, voleybol vb. spor müsabakaları yapabilirsiniz. Kısa ve uzun mesafe yürüyüşler yaparak manzara ve doğayı gezerek görebilirsiniz.

 

3. Su sporları yapmak:

Kamp alanında hangi aktiviteler yapılır? Konusunda kampın göl, deniz ve akarsu yakınlarında olmasının faydalarını kullanabilirsiniz. Suyun durumuna göre yüzme, dalma ve kano kullanma gibi aktiviteleri yerine getirerek spor ile eğlenceyi bir araya getire bilirisiniz.

4. Müzik yapmak ve yemek hazırlamak:

Kampta bulduklarınız yiyecekler ile kendinize özgü yemekler yapabilir, yeni lezzetler çıkarabilirsiniz. Ayrıca kampların vazgeçilmezi olan kamp ateşi başında müzik yaparak, şarkılar söyleyebilir canlı bir eğlence düzenleye bilirisiniz.

 

5. Doğayı gözlemlemek ve incelemek:

Kamp süresi boyunda doğal yaşamda bulunan canlıları gözlemleyebilir ve onların yaşamını inceleyerek bilgileri bizzat yerinde öğrenebilirsiniz.

 

6. Yiyecek elde etmek:

Kampta günlük ihtiyaçlarınızı giderecek yiyecekler bulmayı öğrenerek, balık tutabilir, doğal meyve toplayabilir ve doğanın sunmuş olduklarını kullanma becerisi elde edersiniz. Kamp alanında hangi aktiviteler yapılır? İlgili olarak bir tür hayat becerisi kazanmanıza yardım eder.

 

7. Kitap okuma ve derin sohbet etmek:

Sessizlik ve sakinliğin içerisinde kitabınızı anlayarak verimli bir şekilde huzur içinde okuyabilirsiniz. Arkadaşlarınız ile derin sohbetler gerçekleştirir, yeni tanıştıklarınız ile kültür alışverişi yapabilirsiniz.

 

8. İzcilik faaliyeti:

Kampın kattığı en büyük yenilikler içine hayatta kalabilme adına iz sürebilme, pusula, yıldız ve doğal olaylar ile yön bulma becerileri ekleyebilirsiniz.

 

9. Keşif yapma:

Kamp yerinden çıkarak yeni yerlere giderek görebilir, çok gezen çok bilir sloganı ile yerinde bütün bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

10. Yapı oluşturma:

Kampta ihtiyaç veya zevke göre küçük yapıları oluşturabilirsiniz. Doğada bulunacaklar yardımı ile bir sandalye, salıncak, gölgelik gibi yapılar oluşturup keyifle kullanabilirsiniz.

 

Kamp alanında hangi aktiviteler yapılır?Konusuna getirdiğiniz açıklık ile doğayı içinizde hissedecek, sizleri sıkıştırıp kalan dört duvar arasından kurtulacak ve tüm güzellikleri yerinde göreceksiniz. Kamp aktiviteleri ile maceraların yanı sıra yeni deneyimler sizlere öğretecektir. Tatil günü, yeri ve masrafı konusunda uzaklaşarak gönlünüze göre keyifli tatil geçireceksiniz.

Nerede kamp yapılır?
"); display: inline-block; height: 24px; width: 24px; transform: rotateZ(-180deg);">
 
Ücretsiz Kamp Alanları


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.